Kategorie więcej
Producenci
Cennik

HTML   CSV

Info

rankingSklepy internetowe - Ranking!


rankingNajlepsze produkty - Ranking!


cenyDołącz do nas i reklamuj produkty!


sklepNie masz sklepu, załóż go w 2 minuty i testuj za darmo!

Zobacz również

Podręczniki akademickie

- Wybrany produkt w sklepach

Toksykologia żywności bez tajemnic



Następne zdjęcie
Znaleziono w 1 sklepie w cenie od 20.40zł do 20.40zł

O tym produkcie napisano 0 opinii

ŚREDNIA OCENA0 Napisz opinię
Jakość0
Cena0
Wygląd0
Kliknij, aby kupić ten produkt w najniższej oferowanej cenie


Sortuj produkty :
Widok listy :



Toksykologia żywności bez tajemnic

Toksykologia żywności bez tajemnic

Toksykologia żywności. Książka zawiera popularną, ale w pełni naukowo udokumentowaną prezentację współczesnej wiedzy na temat ...

Cena: 20.40zł

Przejdź do sklepu

Produkt dostępny

sklep

Poltax D. Kowalski, A. Piontek Spółka cywilna

Ilość opinii: 0
Średnia ocena: 0

ceny ceny ceny ceny

ceny ceny ceny ceny

Wyświetlanie od 1 do 1 (z 1 pozycji) Strona  1 

Opis: Toksykologia żywności bez tajemnic
Sklep: Poltax D. Kowalski, A. Piontek Spółka cywilna

Toksykologia żywności. Książka zawiera popularną, ale w pełni naukowo udokumentowaną prezentację współczesnej wiedzy na temat skażeń biologicznych i zanieczyszczeń chemicznych żywności, którą codziennie spożywamy. Jest to praktyczny poradnik dla tych wszystkich, którzy pragną uniknąć niebezpieczeństw na jakie wystawia nas inżynieria genetyczna, uprzemysłowione rolnictwo, zaawansowane technologie przetwórstwa i przechowywania, masowa sprzedaż i agresywny marketing.

Spis treści

Wstęp
Co nam naprawdę szkodzi?
Pierwsze przykazanie toksykologii
Świat widziany przez różowe okulary i... teoria zmowy przeciwko ludzkości?
Metale ciężkie: czego naprawdę mamy się bać?
Ptaki spadały do morza
Śmiercionośny chleb
Pestycydy w żywności nie tylko ile, ale również jakie?
Azotany - umiarkowany optymizm
Cała prawda o skażeniach chemicznych warzyw
Żyjąc w cieniu smoka - zachowuj się rozsądnie!
Sztuczne i naturalne - ale czy szkodliwe i zdrowe?
Oszustwa w przemyśle spożywczym
Geny z probówki na naszym talerzu - czy mamy ich się bać?
Wszystko o tłuszczach
Hiszpański syndrom toksycznego oleju
Napromieniowana żywność nie "świeci", ale...
Wyrzuć zjełczałe masło!
Skąd wziąć nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3-PUFA?
Czy ryby zapobiegają chorobom serca?
Tłuste jedzenie zwiększa ryzyko nowotworów
Olestra: anty-tłuszcz do odchudzania?
Cholesterol odzyskuje reputację
Używki, nałogi, nasze smakowe przyzwyczajenia i... rozsądek
Kofeina skreślona z listy podejrzanych
Kilka drinków i... trzy lata życia więcej?
Przeciwutleniacze są dobre na wszystko
Jak zmniejszyć zanieczyszczenia w żywności
Toksykologiczne prawdy i nieprawdy o naszym codziennym wikcie
Czy wiecie, że
Podsumowanie
Posłowie: Na małpim wikcie: ostatni skrawek równowagi ekologicznej człowieka z przyrodą
Aneks I: Dawki, jednostki, definicje toksykologiczne i chemiczne
Aneks II: Internetowa informacja o truciznach, chemii i zagrożeniach zdrowotnych
Aneks III: Informacje prawne...
Bonus: Najnowszy kwestionariusz długowieczności
Bibliografia
Słowniczek polsko-angielski ważniejszych terminów

Dane techniczne

Do tego produktu nie napisano jeszcze opinii