Kategorie więcej
Producenci
Cennik

HTML   CSV

Info

rankingSklepy internetowe - Ranking!


rankingNajlepsze produkty - Ranking!


cenyDołącz do nas i reklamuj produkty!


sklepNie masz sklepu, załóż go w 2 minuty i testuj za darmo!

Zobacz również

Albumy

- Wybrany produkt w sklepach

Skandynawia jest piękna. Album Pascal



Następne zdjęcie
Znaleziono w 1 sklepie w cenie od 28.85zł do 28.85zł

O tym produkcie napisano 0 opinii

ŚREDNIA OCENA0 Napisz opinię
Jakość0
Cena0
Wygląd0
Kliknij, aby kupić ten produkt w najniższej oferowanej cenie


Sortuj produkty :
Widok listy :



Skandynawia jest piękna. Album Pascal

Skandynawia jest piękna. Album Pascal

Cena: 28.85zł

Przejdź do sklepu

Produkt dostępny

sklep

BESTMAP Wojciech Mozio

Ilość opinii: 0
Średnia ocena: 0

ceny ceny ceny ceny

ceny ceny ceny ceny

Wyświetlanie od 1 do 1 (z 1 pozycji) Strona  1 

Opis: Skandynawia jest piękna. Album Pascal
Sklep: BESTMAP Wojciech Mozio

Skandynawia jest piękna   seria: Kuchnia i diety autor: Małgorzata Kallin, Maria Romanowska ISBN: 978-83-7513-504-6 liczba stron: 160 format: 240x240 mm oprawa: twarda, szyta     Skandynawia, jeden z najpiękniejszych zakątków świata. W zatoczkach kryją się kolorowe rybackie osady, wzdłuż brzegów wyrastają strome skaliste urwiska, wiszące mosty przerzucone nad turkusowymi wodami... Cisza, właściwie brak cywilizacji, wypoczynek w chatce nad jeziorem, jazda psim zaprzęgiem, białe noce i włóczące się wszędzie renifery...   Skandynawia to także gwarne stolice Finlandii, Szwecji, Norwegii i Danii, wspaniałe zabytki i muzea, fińska sauna, szwedzka ABBA, norweskie fiordy i duński Legoland.   Kuchnia skandynawska nieodmiennie kojarzy się ze śledziami. W menu Skandynawów często pojawiają się borówki, zwane czerwonym złotem lasów, a także cienki chleb tunnbröd znany też jako lefse. Najlepiej smakuje z... kiszonym śledziem lub w zupie mlecznej – pokruszony na kawałki i oczywiście... z dżemem borówkowym. Album zawiera zbiór najlepszych przepisów na dania skandynawskie, opisano w nim mnóstwo prostych, tradycyjnych potraw, ale też wiele nowatorskich dań.   Śledzie korzenne(porcja dla 4 osób)   Składniki: 3 solone śledzie po 3 ziarenka pieprzu, ziela angielskiego i goździków po 5 ziarenek gorczycy, kolendry i jałowca 2 ząbki czosnku 1 listek laurowy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki ½ szklanki oleju 1 cebula 2 łyżeczki posiekanej natki   Sposób przyrządzania: Śledzie wymoczyć, usunąć ości, pokroić na kawałki długości 3 cm. Gorczycę, jałowiec, goździki, ziele angielskie, pieprz i kolendrę utłuc w moździerzu, wymieszać z posiekanym czosnkiem, pokruszonym listkiem laurowym i papryką. Przyprawy zawinąć w gazę, włożyć do słoika, zalać olejem i odstawić na kilka godzin w ciepłe miejsce. Kiedy olej przesiąknie korzennym zapachem, włożyć do słoika kawałki śledzi i posiekaną cebulę, wstawić na dwa dni do lodówki. Przed podaniem można posypać natką.     Spis treści:   Warto wiedzieć ...7 Szwecja ...13 Dania ...29 Norwegia ...43 Finlandia ...61 Przystawki i dodatki ...69 Zupy ...85 Dania główne ...93 Ciasta i desery ...107 Pory roku na skandynawskim stole ...125 Wiosna ...126 Lato ...130 Jesień ...134 Zima ...138 Alfabet kulinarny ...145 Indeks potraw ...159

Dane techniczne

Do tego produktu nie napisano jeszcze opinii